'Toyota Supra ook met viercilinder'

Keuze uit minstens twee BMW-blokken

Toyota Supra Goodwood
Onlangs liet Toyota weten dat de nieuwe, achterwielaangedreven Supra een zes-in-lijn van BMW in zijn neus krijgt. De auto komt echter ook met een viercilinder beschikbaar.

Achterwielaandrijving en een zes-in-lijn, verpakt in de vorm van een relatief compacte coupé met een lange neus. Het klinkt als een machtig recept. Autoland wacht derhalve met smart op de komst van de nieuwe Toyota Supra en zijn BMW-broer Z4. Nu is bekend dat in ieder geval de Supra ook beschikbaar komt met een viercilinder.

Dat schrijft Road & Track, dat gesproken heeft met hoofd van Toyota's ontwikkelingsafdeling Tetsuya Tada. Die zou bevestigd hebben dat de zescilinder de 340 pk sterke variant van BMW's B58B30-motor is, een 450 Nm krachtig blok met twee turbo's dat onder andere in de 540i ligt. De viercilinder zou een 265 pk sterke variant van BMW's B48B20-viercilinder zijn, een motor met een enkele turbo die in auto's als de 6-serie GT ligt, maar die we niet met 265 kennen. In de 630 GT is het blok immers goed voor 258 pk. Tevens leek het er onlangs op dat de Supra ook met een hybride aandrijflijn beschikbaar komt. Daarover is momenteel geen nieuwe informatie bekend.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (46) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.