Toyota GR Supra als Jarama Racetrack Edition

Uniek in Nederland

Toyota Supra Jarama Racetrack Edition
Toyota Supra Jarama Racetrack EditionToyota Supra Jarama Racetrack EditionToyota Supra Jarama Racetrack EditionToyota Supra Jarama Racetrack EditionToyota Supra Jarama Racetrack EditionToyota Supra Jarama Racetrack EditionToyota Supra Jarama Racetrack EditionToyota Supra Jarama Racetrack EditionToyota Supra Jarama Racetrack EditionToyota Supra Jarama Racetrack Edition

Toyota brengt een speciale editie van de GR Supra op de markt. Het merk introduceert de GR Supra Jarama Racetrack Edition, een exclusieve uitvoering waarvan er slechts 90 exemplaren naar Europa komen. Er komt er slechts één van naar Nederland.

De Nederlandse Toyota-importeur heeft één exemplaar van de GR Supra Jarama Racetrack Edition weten te bemachtigen, een € 85.995 kostende Supra die bijzonder is uitgevoerd. De speciale editie is vernoemd naar het circuit van Jarama in Spanje, waar de huidige Supra voor het eerst door media, waaronder AutoWeek, aan de tand werd gevoerd.

Hij is Horizon Blue gespoten en staat op 19-inch grote matzwarte lichtmetalen wielen waarachter zich rode remklauwen schuilhouden. Ook vanbinnen wordt de exclusieve Supra aangekleed. Toyota geeft hem een koolstofvezel plakkaat waarop onder meer het productienummer en de lay-out van Jarama is te zien. Het binnenste wordt verder aangekleed met zwart alcantara dat is afgewerkt met blauwe stiksels. Beide stoelen zijn elektrisch verstel- en verwarmbaar. Meer verwennerij komt in de vorm van uitgebreide infotainment en een reeks passieve en actieve veiligheidssystemen die Toyota in het Supra Safety+-pakket heeft gestopt.

Aan de aandrijflijn wordt verder niet gesleuteld en dat betekent dat ook de GR Supra Jarama Racetrack Edition de 340 pk en 500 Nm sterke zes-in-lijn onder de kap heeft waarmee Toyota's sportcoupé in 4,3 tellen naar de 100 km/h sprint. Zoals gezegd komt er slechts één exemplaar naar Nederland. Waarom Toyota wereldwijd slechts 90 exemplaren bouwt? Het getal 90 is een verwijzing naar de codenaam van de Supra: A90.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum