Topvrouw Rijkswaterstaat 'razend' na ongeluk bij rode kruizen

'Onaanvaardbaar gedrag'

Rode kruizen - ANP

Er zijn nog altijd aardig wat mensen met een blinde vlek voor de rode kruizen op matrixborden. Dat werd woensdagnacht opnieuw pijnlijk duidelijk toen wegwerkers gewond raakten nadat een automobilist de rode kruizen negeerde. De directeur-generaal van Rijkswaterstaat is er helemaal klaar mee.

Afgelopen dinsdag- op woensdagnacht ging het gruwelijk mis op de A27 tussen Hilversum en Utrecht. Daar waren wegwerkers bezig op een rijstrook die met rode kruizen was afgesloten, maar een vrachtwagenchauffeur botste desondanks op auto's van de werkers. Het is het zoveelste incident waarbij rode kruizen boven de weg niet konden voorkomen dat een automobilist op een afgesloten deel van de weg reed met een ongeval tot gevolg. In dit geval ook nog eens met gewonden als resultaat.

Michèle Blom, de directeur-generaal van Rijkswaterstaat, laat naar aanleiding van dit incident op Twitter in niet mis te verstane woorden van zich horen: "Ik ben echt razend. De zoveelste keer dat rode kruizen worden genegeerd. Nu met gewonde wegwerkers en ziekenhuisopname van hen tot gevolg. Wat moet er gebeuren om dit onaanvaardbare gedrag te stoppen?" Dat is een goede vraag, want het lijkt erop dat het kwartje nog lang niet bij iedereen is gevallen, ondanks de 'NietvoorniX'-campagne van Rijkswaterstaat. Het CDA opperde twee jaar geleden om dan maar spijkermatten neer te leggen, maar dat plan redde het niet. Nu Blom zich zo duidelijk uitgesproken heeft, is het de vraag of en wanneer Den Haag reageert.

Wat zou volgens jou een goed plan zijn om het negeren van rode kruizen te voorkomen? Laat het weten in de reacties.

Lezersreacties (203) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.