Toch weer langer licht op de weg

Lichten uit langs snelweg - ANP
De autowegen waar het licht als bezuiniging om 21.00 uur al uitging, worden volgend jaar toch tot 23.00 uur verlicht. Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur bracht deze 'boodschap van licht' na de laatste ministerraad voor Kerstmis. Ze komt tegemoet aan de reacties uit de samenleving, vertelde ze.

Er zijn veel mensen die de bezuinigingsmaatregel niet prettig vinden, al zijn er niet meer ongelukken door gebeurd. Omdat het 2 uur langer laten branden van het licht maar 2 ton per jaar kost, wil de bewindsvrouw de gevoelens van onveiligheid tegen gaan en ook de kans op ongelukken nog kleiner maken.

Bij omstandigheden die het rijden extra lastig maken, zoals in tunnels of bij scherpe bochten, blijft de verlichting ook aan.

Slecht weer is geen criterium voor het inschakelen van de verlichting, schrijft de minister verder aan de Tweede Kamer. "Op basis van de ervaringen tot nog toe met het uitschakelen van de verlichting gedurende de nachtelijke uren is er geen aanleiding om mijn beleid op dit punt aan te passen.''

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.