Tesla's Supercharger-laden niet langer gratis

Verandering per januari 2017

Tesla Supercharger
Wie tot op heden een Model S of Model X kocht, mocht daarmee gratis gebruikmaken van Tesla's Supercharger-netwerk. Dat verandert snel.

Tesla's die na 1 januari 2017 worden besteld, krijgen jaarlijks voor 400 kWh aan gratis Supercharger-credits. Wie deze credits heeft opgemaakt, zal volgens Tesla een "[...] kleine vergoeding" moeten betalen voor het gebruik van het laadnetwerk. Zo blijft een deel van het gebruik van het Supercharger-netwerk gratis, al is het een stevige verandering ten opzichte van de huidige situatie. Tesla's die momenteel worden besteld, profiteren "voor de hele levensduur" van het model van gratis laden via Tesla's Supercharger-netwerk. Verdere details worden later vrijgegeven. Tesla benadrukt dat het geen winstoogmerk heeft met de kosten die het zal vragen voor het gebruik van zijn laadnetwerk.

Het geld dat uiteindelijk binnenkomt, zal geïnvesteerd worden in verdere uitbreiding van het Supercharger-netwerk, een netwerk dat wereldwijd uit meer dan 4.600 Superchargers bestaat. Huidige eigenaren van een Model S of X en degenen die voor 1 januari 2017 een Tesla bestellen, blijven profiteren van de gratis Superchargers, mits de auto voor 1 april 2017 geleverd is.

PRIVATE LEASE Tesla

Lezersreacties (69) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.