Tesla Model X maakt ommetje

Tesla Model X maakt ommetje
Tesla is voornemens om met de Model X ook de markt van de cross-overs van een elektrisch model te voorzien. Vandaag zien we een vrijwel productierijp exemplaar de benen strekken.

In 2012 toonde Tesla de Model X, een forse cross-over compleet met vleugeldeuren en alle elektronische gadgets die we kennen van de Model S. In Californië liep één van de Tesla-adepten van de Amerikaanse Tesla Motors Club een nagenoeg productierijpe Model X tegen het lijf.

Het pikzwarte exemplaar heeft slechts rond de lichtunits aan zowel de voor- als achterzijde en rond de raampartijen nog wat stukjes tape en ander camouflagemateriaal zitten. Het ziet er dus naar uit dat het ontwerp van de Model X behoorlijk trouw blijft aan dat van het in 2012 getoonde studiemodel. Ook de bijzondere vleugeldeuren - waarmee uitstappen in smalle parkeervakken eenvoudig moet zijn - maken de overstap naar de productieversie.

De Model X gaat over dezelfde aandrijflijnen beschikken als z'n reeds bekende broer, de Model S. Dat betekent inderdaad dat ook de Model X als bizarre, bijna 700 pk sterke P85D-versie op de markt verschijnt. Naar verluidt wordt de Model X later dit jaar uit de doeken gedaan.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (46) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.