Tesla Model X duikt voortijdig op

Lekkage via Tesla's eigen configurator

Tesla Model X duikt voortijdig op
Tesla wilde de wereld ongetwijfeld op een specialere manier kennis laten maken met de Model X, maar wij kunnen je de eerste foto's al laten zien!

De beelden lekten via Tesla's eigen configurator. We zien dat het Amerikaanse merk het uiterlijk van de concept-car grotendeels trouw is gebleven. De spectaculaire vleugeldeuren voor de achterpassagiers halen bijvoorbeeld gewoon serieproductie. De productieauto krijgt een actieve achterspoiler als meest opvallende detail.

Ook zijn de eerste specificaties al gelekt. De smaakmaker is de 90 kWh Signature Series, die een elektromotor van 262 pk op de voorwielen combineert met eentje met 510 pk op de achterwielen. De sprint naar 60 mijl per uur kost 3,8 seconden, of 3,2 seconden als je voor 10.000 dollar de Ludicrous Speed Upgrade aanvinkt. De topversie heeft een actieradius van 400 km.

De Amerikaanse prijs van die versie bedraagt zonder subsidies wel 132.000 dollar, dus de Signature Series is niet voor iedereen weggelegd. Uiteraard komen er net als bij de Model S ook versies met minder vermogen beschikbaar, die een vriendelijker prijskaartje hebben.

Een trekhaak is een optie van 750 dollar en voor 1.000 dollar heb je het Subzero-package, dat middels een verwarmd stuurwiel, stoelverwarming voor de achterste twee zitrijen en verwarming voor de ruiterwisserbladen en koplampsproeiers rijden bij extreem lage temperaturen een stuk aangenamer maakt.

We verwachten de onthulling van de Model X op vrij korte termijn. De auto komt begin 2016 in Nederland op de markt, maar de prijzen zijn nog niet bekend.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (128) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.