Tesla-fabriek in Duitsland eindelijk geopend

Obstakels overwonnen

Tesla fabriek Berlijn

Goed nieuws voor Tesla: de poorten van zijn Gigafactory in Berlijn opent vandaag eindelijk zijn poorten. Niemand minder dan Tesla-topman Elon Musk opent de fabriek die als het aan diverse milieuclubs had gelegen had nooit in bedrijf genomen had moeten worden.

Tesla's Europese Gigafactory in het nabij Berlijn gelegen Grünheide opent vandaag eindelijk zijn poorten, zo meldt Reuters. Daarmee lijkt er officieel een eind te zijn gekomen aan de obstakels die Tesla opgeworpen werden. Diverse milieuorganisaties en omwonenden protesteerden tegen het in gebruik nemen van de grote Europese productiefaciliteit.

Tesla gaat in zijn Europese fabriek onder meer de Model Y produceren. Tijdens de openingsceremonie is niemand minder dan Tesla-topman Elon Musk van de partij om de eerste in de fabriek gebouwde Models Y aan klanten te overhandigen. Ook geeft de Duitse bondskanselier Olaf Scholz acte de présence tijdens de openingsceremonie.

Uiteindelijk wil Tesla jaarlijks zo'n 500.000 auto's in zijn Duitse fabriek produceren. In 2019 ging de eerste paal de grond in, in de zomer van 2021 had de fabriek volgen de oorspronkelijke plannen al in gebruik genomen moeten worden. Met de bouw van de fabriek was een investering van zo'n €5 miljard gemoeid.

PRIVATE LEASE Tesla

Lezersreacties (196) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.