Tesla en Toyota praten over grotere samenwerking

Tesla Model S
Het Amerikaanse Tesla en het Japanse Toyota willen nog meer de handen ineen slaan voor de ontwikkeling van elektrische auto's.

In een conference call met analisten stelde Tesla Motors CEO Elon Musk dat het automerk in gesprek is met Toyota, om de samenwerking tussen beide partijen te vergroten. Het gaat om een deal waar één miljard dollar bij gemoeid is, zo meldt het Amerikaanse AutoObserver.

Tijdens het gesprek met de analisten liet Musk weten dat het tweede kwartaal van dit jaar de beste drie maanden in de geschiedenis van Tesla zijn geweest. De vraag naar de Roadster en de aankomende Model S neemt volgens hem enorm toe. Daarbij tekende Tesla al een overeenkomst met Toyota over de levering van aandrijflijnen voor onder andere de elektrische RAV4, ter waarde van honderd miljoen dollar. Eerder hielpen de Amerikanen al bij de ontwikkeling van honderd RAV4-prototypes, wat ze zestig miljoen dollar opleverde.

Hoewel de omzet van Tesla over afgelopen kwartaal 58 miljoen dollar bedraagt, werd er ook 58,9 miljoen dollar verlies geleden. Dat is meer dan de 38,5 miljoen verlies over dezelfde periode van vorig jaar. Musk schrijft dit toe aan de hoge kosten voor de ontwikkeling van vooral de Tesla Model S, die half 2012 moet verschijnen.

PRIVATE LEASE Tesla

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.