Tesla Cybertruck kan 1.000 kW snelladen

1 Megawatt!

Tesla Cybertruck
Tesla CybertruckTesla CybertruckTesla CybertruckTesla CybertruckTesla CybertruckTesla CybertruckTesla Cybertruck

Tesla heeft in de Verenigde Staten eindelijk de eerste exemplaren van zijn elektrische Semi vrachtwagen geleverd. Die elektrische truck is interessant, maar een personenauto is het natuurlijk niet. Toch is er ook op dat vlak zeer interessant Tesla-nieuws. Net als de Semi moet de Cybertruck namelijk tot 1 megawatt kunnen snelladen. Jawel: 1.000 kW!

De Tesla Semi is een waar elektrisch monster. De elektrische vrachtwagen van Tesla werd vijf jaar geleden gepresenteerd en nu zijn tijdens het Tesla Semi Delivery Event - drie jaar later dan aanvankelijk gepland - eindelijk de eerste exemplaren geleverd aan onder meer PepsiCo. Het elektrische monster moet met volledig beladen aanhanger met een gecombineerd gewicht van ruim 37.000 kilo maar liefst zo'n 800 kilometer kunnen afleggen. Verder moet het gevaarte die kilo's in 20 seconden naar een snelheid van 97 km/h (60 mph) kunnen sleuren. Bepaald niet verkeerd voor een elektrische truck, maar dat is bij lange na niet het grootste nieuws dat Tesla te bieden heeft.

Tesla Cybertruck

De Cybertruck is hoekiger dan nagenoeg elke andere auto ooit gemaakt.

Zonder in detail te treden maakte topman Elon Musk tijdens het evenement bekend dat de Tesla Cybertruck net als de Semi tot 1 megawatt kan snelladen. Met andere woorden: het maximum laadvermogen van de Cybertruck moet 1.000 kW bedragen. De 'megawatt'-laadmogelijkheid wordt in de Verenigde Staten volgend jaar aan het Supercharger-netwerk toegevoegd. Dit hangt mogelijk samen met de komst van Tesla's nieuwe V4-Superchargers, al is het aannemelijk dat de fabrikant bij die Supercharger-stations een speciaal plekje reserveert voor de Cybertrucks die met maximaal 1.000 kW kunnen snelladen. Hoe groot de accu van de Cybertruck wordt, is vooralsnog niet bekend. Maar dat een leeg accupakket in een mum van tijd weer is vol te laden, staat wel vast. Informatie met betrekking tot de Nederlandse markt hebben we nog niet.

PRIVATE LEASE Tesla

Lezersreacties (141) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.