Te rustig in Jaguar X-type-fabriek

Te rustig in Jaguar X-type-fabriek
De pers in Liverpool meldt dat er problemen zijn in de fabriek waar de Jaguar X-type wordt gebouwd. Vorige week zijn geen auto's van de band gerold. De opvolger van de Land Rover Freelander moet de werknemers weer arbeid opleveren.
De pers in Liverpool meldt dat er problemen zijn in de fabriek waar de Jaguar X-type wordt gebouwd. Vorige week zijn geen auto's van de band gerold. De opvolger van de Land Rover Freelander moet de werknemers weer arbeid opleveren.  De 3.000 mensen van de fabriek in Halewood in Liverpool hebben vorige week geen Jaguar X-types geproduceerd. Momenteel is dat het enige model dat daar wordt gemaakt. Volgende week zullen slechts gedurende 3 dagen auto's worden geproduceerd. Volgens een woordvoerster van de fabriek worden de overige 2 werkdagen gebruikt voor cursus. Deze week heeft het bedrijf gezegd dat er geen garanties kunnen worden gegeven of er in de nabije toekomst weer een 5-daagse werkweek wordt ingevoerd. Snelle diesel in aantocht
Dit jaar zijn er nog maar 12.500 X-types geproduceerd. Dat zou betekenen dat aan het einde van 2005 de teller op 50.000 stuks staat. Aanmerkelijk minder dan de 90.000 stuks die Jaguar bij de introductie van de X-type had becijferd.
Op de Amerikaanse markt heeft Jaguar zwaar te lijden onder de populariteit van 4x4's en SUV's. In Europa zijn de verkopen van de X-type door de komst van diesels en de Estate juist gestegen. Hoogstwaarschijnlijk wordt het programma van de X-type volgend jaar nog aangevuld met een snelle diesel.
Jaguar overweegt om niet te komen met een opvolger voor de X-type. Ook wordt beweerd dat de opvolger van de kleine Jag een SUV zal zijn. De werknemers in Halewood kunnen volgend jaar in elk geval weer druk aan het werk. Dan zal de opvolger van de Land Rover Freelander daar worden geproduceerd. Dat model zal garant staan voor 1.000 banen.