Tankstation langs snelweg mag laadpalen plaatsen

Raad van State doet uitspraak

Laadpaal laden elektrische auto straat parkeren ph

Tankstations langs de snelweg mogen hun eigen laadpalen plaatsen. Dat heeft de Raad van State bepaald. Wel moeten de door het tankstation te plaatsen laadpalen een ondergeschikte rol spelen naast het aanbieden van benzine, diesel en lpg.

Ongetwijfeld beteuterde gezichten bij Fastned en MisterGreen Fast Charging Network. De twee laadpaalaanbieders waren het niet eens met het gegeven dat ook tankstations laadpalen mochten plaatsen. De twee bedrijven noemen het feit dat ze het voortaan moeten opnemen tegen tankstations met hun eigen laadpalen oneerlijke concurrentie, maar de Raad van State heeft die bezwaren van tafel geveegd.

Dat betekent dat tankstations langs de snelweg nu hun eigen laadpalen mogen plaatsen, onder voorwaarde dat het aanbieden van reguliere brandstoffen de hoofdactiviteit blijft. Voor de Nederlandse EV-rijder kan de uitspraak van de Raad van State positieve gevolgen hebben. Als tankstations laadpalen plaatsen, vergroot dat natuurlijk het gemak rond het bijladen van je auto. Fastned roept de minister op duidelijkheid te verschaffen over hoeveel laadpalen nog gelden als een aanvullende voorziening bij een tankstation. Die duidelijkheid is volgens het bedrijf nodig "voor investeringszekerheid in laadinfrastructuur" op parkeerplaatsen langs de snelweg, "en daarmee voor de energietransitie".

Lezersreacties (125) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.