Suzuki investeert in 'vliegende auto'

Maar is het een auto?

Skydrive

Is de vliegende auto de toekomst? Bedrijven als het Nederlandse PAL-V zien er voorlopig in ieder geval een nichemarkt voor. Ook Suzuki lijkt wel oren te hebben naar een vliegende auto en investeert in het Japanse SkyDrive.

Suzuki investeert een niet nader gespecificeerd bedrag in het Japanse SkyDrive, een bedrijf dat drones en 'vliegende auto's' ontwikkelt. Suzuki en SkyDrive ondertekenden eerder dit jaar al een memorandum van overeenkomst waarmee de twee bedrijven duidelijk maakten op technisch vlak samen te willen werken. Het doel: een nieuwe vorm van mobiliteit op de markt brengen, de vliegende auto in dit geval.

Maar is de Flying Car die SkyDrive wil ontwikkelen wel een auto? Nee, eigenlijk niet. Waar de PAL-V daadwerkelijk op de weg kan rijden en een combinatie is van een auto en een gyrocopter is de vliegende auto die SkyDrive in ontwikkeling heeft vooral een uit de kluiten gewassen drone waarin één of enkele personen plaats kunnen nemen. Een dergelijk vervoermiddel zou hooguit voor sommigen als vervanging van de auto kunnen dienen, maar dat maakt het ding zelf niet tot een vliegende auto.

PRIVATE LEASE Suzuki

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.