Spiegel aan spiegel: Jaguar i-Pace en Audi e-tron

Tesla's concurrentie komt in 2018

Jaguar i-Pace vs. Audi e-tron Quattro
Jaguar i-Pace Concept Genève 2017 Jaguar I-PACEJaguar I-PACEJaguar I-PACEJaguar I-PACEJaguar I-PACEAudi e-tron quattro conceptAudi e-tron quattro conceptAudi e-tron quattro conceptAudi e-tron quattro conceptAudi e-tron Sportback ConceptJaguar i-Pace spyshotsSpyshots Jaguar I-PaceAudi e-tron QuattroAudi e-tron Quattro
Tesla heeft het rijk van de grote, volledig elektrische auto's in het hogere deel van de markt vooralsnog alleen, maar vanaf 2018 komt daar verandering in. De eerste serieuze concurrentie voor de Model S komt dan van Jaguar en Audi. We zetten ze vast tegenover elkaar!

Jaguar en Audi zijn natuurlijk niet de enige twee 'premiummerken' die druk bezig zijn met een elektrisch productiemodel, maar deze merken lijken er wel het verst mee te zijn gevorderd. Zowel de Britse als de Duitse autobouwer zegt volgend jaar met een auto op de markt te komen die een elektrische aandrijflijn combineert met veel binnenruimte en een forse actieradius. Voorbodes daarvan zijn al gesignaleerd in de vorm van de Jaguar i-Pace Concept en de Audi e-tron Quattro. Laatstgenoemde is er zelfs al in twee varianten, want inmiddels kennen we ook de e-tron Sportback Concept, die op de IAA in een geëvolueerde vorm werd gepresenteerd als Elaine. De Quattro moet in 2018 verschijnen, de 'platgeslagen' Sportback-variant volgt een jaar later.

Ook Jaguar probeert de aandacht rond zijn elektrische nieuwkomer vast te houden met nieuwe varianten. De i-Pace werd aanvankelijk in het grijs gepresenteerd, werd later gevolgd door een rood exemplaar en stond op de afgelopen IAA in Frankfurt in witte lak te glimmen. Daar stond ook raceversie eTrophy, waarmee Jaguar daadwerkelijk in de praktijk aan de slag wil. Van zowel de Jaguar als de Audi is inmiddels duidelijk dat de uiterlijke verschillen tussen de concept-cars en de productiemodellen klein zullen zijn. Of dat ook geldt voor de specificaties, is nog even afwachten, maar op papier lijken ze op voorhand in elk geval erg aan elkaar gewaagd. In beide gevallen gaat het om een cross-over, waarbij de Audi meer SUV-genen meekrijgt dan de Jaguar. Het laatstgenoemde merk pakt de zaken eigenwijzer aan en beschikt over een ver naar voren geplaatste voorruit, wat het i-Pace-interieur bijzonder ruimtelijk moet maken. De Audi loopt meer in de pas met de bestaande line-up van het merk, al is ook deze auto minder nadrukkelijk 'SUV' dan een Q7. Tijd voor een eerste confrontatie!

Jaguar i-Pace ConceptAudi e-tron Quattro Concept
Vermogen400 pk435 pk (boost: 504 pk)
Koppel700 Nm800 Nm
Accucapaciteit90 kWh95 kWh
Actieradius500 km500 km
0-100 km/h 4 s4,6 s
Lengte4,68 meter4,88 meter
Breedte1,89 meter1,93 meter
Hoogte1,56 meter1,54 meter
Wielbasis2,99 meter2,93 meter
Bagageruimte530 liter615 liter
(plus 28 voorin)
Wielmaat concept:23 inch23 inch

Lezersreacties (70) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.