Sneller laden voor Tesla Model 3

Update voor snelladers van derden

Tesla Model 3

Tesla voert dit weekend een update door bij bestaande exemplaren van de Model 3 Long Range. De auto’s, waarvan er zeker in Nederland al heel wat rondrijden, kunnen daardoor sneller laden bij snelladers die niet van Tesla zelf zijn.

Na de update moet de Model 3 Long Range in staat zijn om met een snelheid van 200 kW te laden bij snelladers, mits die snelladers dat aankunnen uiteraard. De maximale laadsnelheid van de Model 3 ligt nu rond de 150 kW, dus het betekent opnieuw een sprong voorwaarts. Bij de bekende laders van Fastned zijn recent laders geïnstalleerd die 175 kW aankunnen, maar een deel daarvan gaat upgraden naar 350 kW. Ook Ionity, het gezamenlijke snellaadnetwerk van verschillende Europese autobouwers, zegt laders te gaan installeren die tot 350 kW kunnen laden. Bij die laders moet de Model 3 z’n maximale laadsnelheid van 200 kW kunnen halen.

Wie nog sneller wil laden, moet echter toch weer bij de Supercharger zijn. De update biedt ook daar namelijk voordelen. Als de V3-versie van die Superchargers eenmaal is uitgerold, kunnen de geüpdatete Model 3’s daar namelijk met snelheden tot liefst 250 kW worden volgepompt.

De update is speciaal voor Europese Model 3’s, omdat dit het enige continent is waar snelle laders van andere partijen te vinden zijn. Ook geldt de nieuwe software niet voor de Standard Range Plus-versie van de Model 3, al zijn die op ons continent nog niet of nauwelijks uitgeleverd. Het betreft uitsluitend de versies met het grootste accupakket, te weten de Long Range RWD, Long Range AWD en Performance.

PRIVATE LEASE Tesla Model 3

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (142) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.