Schultz overweegt stappen om Duitse tolheffing

Niet blij met voorgenomen invoering

Schultz overweegt stappen om Duitse tolheffing
Demissionair minister Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu) overweegt juridische stappen tegen het Duitse besluit om tolheffing in te voeren.

Schultz is niet blij met de voorgenomen invoering van Duitse tolheffing en blijft ertegen, hoewel de Duitsers aanpassingen aan het plan hebben gemaakt. De minister wacht nog op het oordeel van de Europese Commissie. Die heeft aangegeven de tolheffing te willen toetsen aan Europees recht. Ze verwacht dat de Europese Commissie erop toeziet dat geen discriminatie plaatsvindt van buitenlandse automobilisten.

Na jaren van gesteggel is de weg vrij voor het invoeren van tolheffing in Duitsland. De Bondsraad, de vertegenwoordiging van de zestien deelstaatregeringen, is vrijdag akkoord gegaan met de aangepaste regeling. De Bondsdag, de Duitse Tweede Kamer, gaf een week geleden al het groene licht.

Het oorspronkelijke plan van de Duitsers is op onderdelen aangepast. Zo komt er een voordeliger tarief voor buitenlandse pendelaars en toeristen die kortstondig gebruikmaken van het Duitse wegennet.

De tolheffing kan vanaf 2019 worden ingevoerd. Er moet dan moet worden betaald voor het rijden op het 13.000 kilometer lange net van de Autobahn en het 39.000 kilometer lange net van grote verbindingswegen (Bundesstraßen).

Lezersreacties (34) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.