Saleen gaat direct los op de Ford Bronco

Big Oly

Saleen Ford Bronco Big Oly

De gloednieuwe Ford Bronco is nog maar net onthuld of Saleen heeft zijn eigen kijk erop al gedeeld. Het Amerikaanse bedrijf komt met een eerbetoon aan de Baja 1000 winnende 'Big Oly'.

De nieuwe Ford Bronco heeft van zichzelf al een duidelijk wat avontuurlijker insteek dan de laatste Bronco uit de jaren 90. Het ontwerp grijpt terug op de oer-Bronco en daar werd in 1971 een wel heel bijzonder exemplaar van klaargestoomd voor de Baja 1000. De 'Big Oly' gedoopte Bronco van Panelli Jones kwam in dat jaar als eerste over de finish na een uitputtingsslag van zo'n 1.600 kilometer van Mexico naar Bolivia. De perfecte Bronco voor Saleen om als voorbeeld te gebruiken voor een flink ruigere variant van de splinternieuwe Bronco.

Saleen Ford Bronco Big Oly

Big Oly

Je hoeft geen twee keer te kijken om te zien dat Saleen (ook al zijn het nog computertekeningen) behoorlijk enthousiast te werk gaat. De Bronco staat fors hoger op zijn wielen, heeft een volledig andere, door Saleen ontworpen grille en -voorbumper en een flinke batterij verlichting vooraan op het dak. Achterop prijkt een fors reservewiel in een speciaal daarvoor gemaakt kooiwerk. Een aantal flinke skidplates en bodemplaten moeten ervoor zorgen dat de kwetsbare delen van de Bronco niet bezwijken als er een flinke kei tegenaan klapt. Daarbij zit er onder meer achterop een behoorlijke spoiler om al te veel gestuiter van de achterkant te voorkomen. Het geheel is uitgevoerd in een kleurstelling en met stickers die een directe verwijzing zijn naar de livery van 'Big Oly'. Wat het moet kosten, is niet helder, maar je moet het waarschijnlijk ook vooral zien als een eerste vingeroefening van Saleen met de Bronco.

PRIVATE LEASE Ford Bronco

Arval
Ford Puma 1.0 EcoBoost 125pk Hybrid Titanium (5D/6H)
€ 449
 
Arval
Ford Kuga 2.5 PHEV Titanium (5D/CVT)
€ 591
 

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.