Recordbedrag voor Ferrari van Trump

F430 F1 levert 2,5 ton op

Ferrari F430 Trump USA VS
Een Ferrari F430 die in 2007 nieuw werd aangeschaft door Donald Trump heeft afgelopen weekend op een veiling in Florida een recordbedrag opgebracht.

Even zag het er naar uit dat de 'fantastische rode bolide' de bodemprijs niet zou halen, maar uiteindelijk telde een liefhebber volgens CNN toch $ 270.000 (€253.500) neer voor de F430 F1 Coupé van de beroemde eerste eigenaar.

Veel plezier beleefde Trump niet aan zijn Italiaanse speeltje. Hij verkocht de auto in 2011 met amper 3800 kilometer op de teller. Daar kwam de afgelopen jaren nog geen 6.000 kilometer bij. De koper in Fort Lauderdale krijgt er om extra te pronken een kopie van het originele eigendomsbewijs bij. Daarop staat natuurlijk de kloeke handtekening van Trump, die inmiddels wereldwijd bekend is van diens decreten.

De veilingmeester van Auctions America vond de opbrengst gezien de geschiedenis van de auto iets tegenvallen. Niettemin was het een Amerikaans record. Een F430 heb je in Nederland 'al' voor €80.000. Duurdere exemplaren zijn er natuurlijk ook, maar juist de zeldzame handgeschakelde exemplaren gaan voor de hoofdprijs weg. Het exemplaar van Trump beschikt dus niet over het bekende H-patroon.

Video

Lezersreacties (29) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.