Rap, stijlvol en groot: Mercedes-Benz GL 63 AMG

Rap, stijlvol en groot: Mercedes-Benz GL 63 AMG
De eerste meters met de nieuwe Mercedes GLK zitten nog in de benen en prompt onthult Mercedes de nieuwe GL 63 AMG!

Het Duitse merk positioneert de GL 63 AMG als de meest dynamische en stijlvolle SUV, naast z'n broertje in de ML-klasse en de G-klasse, zo laat de voorzitter van de Mercedes-AMG weten. Zo moet de auto het comfort van een S-klasse combineren met de sportiviteit van een sportieve AMG-sedan, maar dan in een SUV.

Onder de kap huist de bekende 5,5-liter grote V8 met twee turbo's, die 557 pk en 760 Nm naar alle vier de wielen stuurt via een automatische versnellingsbak met zeven verzetten – die ook is uitgerust met een start/stop-systeem. Daarmee doet-ie de sprint van nul tot honderd in 4,9 seconden en is de topsnelheid begrensd op 250 km/h. Tegenover dat geweld staat wel een behoorlijke CO2-uitstoot van 288 gram CO2 per kilometer.

Op cosmetisch vlak verschilt de AMG-versie overigens weinig van de reguliere GL, afgezien van de uitlaten, de buitenspiegels en de wielen. In het interieur vinden we het nodige leer, een sportstuur, sportpedalen en vloermatten van AMG.

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.