Prijzen vernieuwde Volkswagen Up bekend

Basisprijs blijft nagenoeg gelijk

Volkswagen Up
De wijzigingen aan de onlangs vernieuwde Volkswagen Up zijn subtiel te noemen, maar die aan de basisprijs zijn pas echt marginaal.

Met z'n prijs van 10.580 euro behoorde de instapversie van de kleinste Volkswagen tot de goedkoopste auto's van de markt. Zelfs z'n nagenoeg identieke broertjes Mii en Citigo zijn (iets) prijziger. Daar komt geen verandering in, want voor de vernieuwde Up vraag Volkswagen slechts 10 euro meer dan voorheen.

Voor die 10.590 euro krijg je natuurlijk niet al teveel luxe. Zo ontbreekt airco en is radiovoorbereiding de enige vorm van entertainment, al zijn elektrische ramen wel standaard op de driedeurs Take Up. Net als voorheen is de Move Up het volgende station op de prijslijst. Deze uitvoering, die altijd een vijfdeurs is, mag voor 11.995 mee, de nog luxere High Up is voor 13.790 de jouwe.

Nieuw is de Up Beats, die vanaf 13.405 de jouwe is. Hij is daarmee dus iets voordeliger dan de High Up. Daarvoor lever je je standaard airco in, maar krijg je een stevig audiosysteem terug. Ook striping, buitenspiegels in een afwijkende kleur en donker getinte ramen onderscheiden 'm van andere Ups.

Op motorengebied is de toevoeging van de 1.0 TSI met 90 pk natuurlijk het grootste nieuws. Deze snelle Up – het 0-100-sprintje is in 9,9 tellen achter de rug – is minimaal een 'Beats' en mag in die uitvoering voor 12.979 mee.

De vernieuwde Up is per direct te bestellen en staat vanaf augustus bij de dealer.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (111) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum