Porsche Macan onder het mes

Breed verlicht

Porsche Macan
Porsche Macan Porsche Macan Porsche Macan Porsche Macan Porsche Macan Porsche Macan Porsche Macan Porsche Macan Porsche Macan
Na een relatief korte teasercampagne presenteert Porsche vandaag de gefacelifte Macan. De aanpassingen hebben betrekking op zowel het uiterlijk als het innerlijk van de kleine broer van de Cayenne.

De Macan blaast dit jaar vier kaarsjes uit en Porsche vindt het tijd om het model weer op de tekentafel te leggen. In de afgelopen jaren heeft Porsche een vernieuwde designtaal over zijn modellen uitgestort en met deze bijpuntsessie wordt de Macan, wiens naam het Japanse woord is voor tijger, in lijn gebracht met de rest van de Porsche-familie.

De uiterlijke aanpassingen vinden we vooral aan de achterzijde. Net als de Cayenne, de Panamera en straks de nieuwe 911 krijgt ook de Macan aan de achterkant een lichtbalk die over de gehele breedte van de auto loopt. De facelift behelst verder aangepaste, nu standaard led-verlichting aan de voorzijde, vernieuwde bumpers én nieuwe wielen en kleuren.

Vanbinnen monteert Porsche een nieuw 11-inch scherm dat bij het infotainmentsysteem behoort, dit vervangt het 7-inch metende exemplaar van de pre-facelift Macan. Tevens krijgt de Macan nieuwe uistroomopeningen op het dashboard, die onder het scherm een plek hebben gekregen. Nieuw is de Offroad Precision App, een programma om uitstapjes naast de gebaande paden te analyseren. De lijst met veiligheidssystemen wordt uitgebreid met 'filehulp', een systeem waarmee de Macan zelf accelereert en afremt en zelfs kan sturen in de file. Van heftige motorische wijzigingen is geen sprake. Porsche meldt wel dat het chassis van de Macan is aangepast.

Prijzen volgen in een later stadium.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (71) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum