Porsche hoopt €75 miljard op te halen met beursgang

Lekker ophalen

Porsche Taycan vs Porsche 911

Het hangt al tijden in de lucht, maar Porsche gaat toch écht naar de beurs. Dat gebeurt nog deze maand. Moederbedrijf Volkswagen Group hoopt met de beursgang tot wel €75 miljard op te halen.

Volkswagen heeft aangegeven dat de uitgifteprijs van de Porsche aandelen tussen de €76,50 en €82,50 zal liggen. Volkswagen hoopt met de beursgang van Porsche €70 tot €75 miljard op te halen. Dat is minder dan de in het gunstigste geval €85 miljard waar eerder over werd gesproken, maar nog altijd een enorm bedrag.

Op donderdag 29 september weten we meer, dan krijgt Porsche een notering aan de beurs in Frankfurt. Volkswagen wil de opbrengsten van de beursgang onder meer steken in de ontwikkeling van elektrische auto's en software. De Porsche-Piëch-familie koopt volgens Autonews Europe 25 procent van de preferente aandelen, wat betekent dat die ook in de toekomstige besluitvorming een flinke vinger in de pap houdt.

Lezersreacties (57) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.