Porsche 911 Turbo met nieuw achterste gespot

Facelift én buttlift

Porsche 911 spyshots
Porsche 911 spyshotsPorsche 911 spyshotsPorsche 911 spyshotsPorsche 911 spyshotsPorsche 911 spyshots

Porsche werkt alweer een aardig tijdje aan een facelift voor de 911 en dat lijkt een toch betrekkelijk ingrijpende te worden. Hier zien we een 911 Turbo van de 992-generatie, die in dit geval alleen het nieuwe achterste lijkt te dragen.

Dik een jaar geleden schoof de Porsche 911 Turbo ook al voorbij met de nodige camouflage erop, maar Porsche is er nog altijd niet klaar mee. Opvallend genoeg had dat prototype een andere neus dan deze. Op dit exemplaar zien we een neus die bekend voorkomt van de 992, terwijl het vorige prototype enkele vernieuwingen liet zien. Zo verhuizen bij de facelift de richtingaanwijzers; dat worden verticale exemplaren naast de luchtinlaten, in plaats van (zoals op dit exemplaar nog) de horizontale exemplaren in de inlaten. De hier afgebeelde 911 Turbo heeft dan wel weer een heel ander achterste, terwijl dat bij de vorige nog ongewijzigd was. Porsche lijkt in twee stappen de facelift te testen. Eerst het nieuwe front, nu de nieuwe kont.

Porsche 911 spyshots

En nieuw, dat is-ie zeker. Bij de facelift verschuiven om te beginnen de uitlaten meer naar de hoeken, maar de grootste noviteit vinden we een stukje hoger. De achterlichten van de 911 gaan namelijk behoorlijk uitgebreid op de schop. Ja, een facelift blijft relatief subtiel bij een 911, maar toch is dit een aanzienlijke verandering. Zoals we onlangs al bij een eenvoudigere versie konden zien, schuift de onderste laag ledverlichting wat omhoog en mogelijk is het gedaan met de omhooglopende uiteinden. Het wordt een meer rechttoe-rechtaan ontwerp, een beetje zoals bij de Taycan.

Het is nog altijd spannend wat er precies achter in de gefacelifte Porsche 911 Turbo gebeurt. Dat de uitlaten verder uit elkaar staan, kan een teken zijn van wat meer hardware in de motorruimte. Een nieuwe elektromotor om de turbo op toeren te helpen of misschien zelfs een elektromotor gekoppeld aan de versnellingsbak voor hybride aandrijving? De tijd zal het leren. Waarschijnlijk mogen we de gefacelifte Porsche 911 in de tweede helft van dit jaar verwelkomen.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (39) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum