Porsche 911 GT2 RS snelste straatauto op Circuit Zandvoort

Met Manthey Performance Kit

Porsche 911 GT2 RS MR Zandvoort

Porsche heeft weer eens een nieuw ronderecord voor straatlegale auto's weten te bemachtigen. Deze keer niet op de Nürburgring-Nordschleife, maar op 'ons eigen' Circuit Zandvoort.

Ga je binnenkort met je eigen auto Circuit Zandvoort op en wil je een gooi doen naar het baanrecord, dan moet je weer net even van betere huize komen dan voorheen. Porsche heeft namelijk de lat wat hoger gelegd met een 911 GT2 RS MR. Niemand minder dan kersvers tweevoudig Porsche Supercup-kampioen Larry ten Voorde klokte op het vernieuwde circuit een tijd van 1:38.20. Zijn team GP Elite en het aan Porsche verbonden Manthey Racing prepareerden een 911 GT2 RS voor de recordpoging. De 25-jarige coureur uit Enschede stelde niet teleur.

De Porsche 911 GT2 RS waarmee het record werd neergezet, is voorzien van de zogenoemde Manthey Performance Kit. Dat behelst onder meer een aangepast chassis en remsysteem, een koolstofvezel bodemplaat, maar ook aerodynamische extra's als extra winglets op de voorspoiler en rond de voorwielen. Ook een nieuwe achterspoiler en aangepaste diffuser dragen bij aan het verhogen van de downforce. Ondanks al deze aanpassingen mag je er gewoon de weg mee op. Vandaar ook het kenteken op de auto.

Porsche 911 GT2 RS MR Zandvoort

Hoewel het een prestatie van formaat is, verbleekt de rondetijd uiteraard bij de tijden die in het eerste weekend van september werden geklokt op Circuit Zandvoort. Toen was de Formule 1 er voor het eerst in 36 jaar weer en pakte Max Verstappen poleposition met 1:08.885. De snelste raceronde werd geklokt door Lewis Hamilton, die in 1:11.097 het circuit rond ging. De tijd van Ten Voorde past tussen de ronderecords die met (niet-straatlegale) GT1- en GT4-auto's gereden zijn. In september 2020 reed coureur David Hart het circuit rond in 1:35.628 met een Maserati MC12 GT1, in diezelfde maand klokte Bastian Buus het record in de GT4-klasse met een Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport: 1:43.704.

In onderstaande video zie je (vanaf 1:00) het rondje van Ten Voorde waarmee hij het record pakte:

Video

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (4) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.