Peugeot en Renault populair op occasionmarkt

206 is populairste Fransman

dealer autoboulevard peugeot
De occasionmarkt zit in de lift. De eerste vijf maanden van dit jaar werden vijf procent meer gebruikte auto's verkocht dan dezelfde periode vorig jaar. Met name Franse auto's doen het goed als occasion.

Franse auto's werden t/m mei 2016 zelfs 6,2 procent meer verkocht dan dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit cijfers van autodataleverancier VWE. Let wel, dan hebben we het over de tweedehands verkopen door autobedrijven. De handel tussen particulieren onderling is in deze cijfers niet meegenomen.

De meest verkochte Franse occasion is momenteel de Peugeot 206, waarvan er t/m mei 9.581 de occasionshowroom uit rolden. De tweede plek wordt ingenomen door de Renault Clio. Ook de plekken drie, vier en vijf zijn voor Renaults in de volgorde Mégane, Scénic en Twingo. Daarna volgen weer drie Peugeots (op zes de 308, op zeven de 307 en op acht de 107) en de plekken negen en tien zijn voor de Citroën C1 en C3.

Franse occasions staan dan ook gemiddeld kort in de handelsvoorraad van autobedrijven. Peugeots brengen gemiddeld 58 dagen in niemandsland door, waar het marktgemiddelde 71 dagen is. De Citroën Cactus hoort tot de auto's die het kortst met een bordje 'occasion' onder de ruitenwisser staan. Gemiddels is een Cactus na 39 dagen al weer verkocht.

Lezersreacties (91) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.