'Peugeot 508 Sport Engineered in productie'

Heftige 508 in aantocht

Peugeot 508 Sport Engineered Concept

Goed nieuws voor wie warme gevoelens kreeg van de in Parijs gepresenteerde 508 Sport Engineered Concept. Het heeft er namelijk alle schijn van dat die Franse spierbundel in productie gaat.

Op de op Twitter aan Peugeot-CEO Jean-Philippe Imparato gestelde vraag of de 508 Sport Engineered Concept ooit het levenslicht gaat zien, antwoord de topman dat de auto "[...] op onze wegen gaat komen". Dat lijkt natuurlijk te betekenen dat de auto daadwerkelijk op de weg verschijnt en dus in productie gaat.

De 508 Sport Engineered Concept is een plug-in hybride krachtpatser met een 200 pk sterke geblazen viercilinder die samenwerkt met een 110 pk sterke elektromotor op de vooras en een 200 pk sterke elektromotor op de achteras. Het gecombineerd vermogen: grofweg 400 pk. De 508 zou in staat zijn om in 4,3 tellen naar een snelheid van 100 km/h te sprinten. De tussensprint 80-120 km/h neemt slechts 2,5 tellen in beslag en om van 80 km/h naar 180 km/h te accelereren, zou je 9,3 seconden geduld moeten hebben. De topsnelheid: 250 km/h. Het accupakket heeft een capaciteit van 11,8 kWh en daarmee moet de 'plug-Peug' 50 kilometer elektrisch kunnen afleggen. Het is overigens niet de enige plug-in die Peugeot van de auto in het vat heeft zitten, er komt namelijk ook een 225 pk sterke plug-in met een rustiger karakter op de markt.

 

 

 

PRIVATE LEASE Peugeot 508

Peugeot
Peugeot 508 Allure Pack Business PureTech 130 (5D/8A)
€ 751
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.