'Panasonic-accu's Tesla worden 20 procent efficiënter'

Mooie belofte

Tesla Model 3 superchargen

Panasonic, één van de leveranciers van accu's voor Tesla, heeft een mooie belofte gedaan. De accu's worden binnen vijf jaar 20 procent efficiënter.

Panasonic levert, naast LG Chem en CATL, accu's die worden gebruikt in Tesla's. Hier in Nederland zullen de meeste accu's in Tesla bij het Japanse bedrijf vandaan komen, aangezien de Model 3 accu's daarvan aan boord heeft. Die accu's hebben nog genoeg ruimte voor verbetering, ziet het bedrijf. Yasuaki Takamoto, de topman van Panasonics Amerikaanse EV-tak, doet tegenover Reuters een belofte. Hij stelt dat in de komende vijf jaar de energiedichtheid van de accu's met 20 procent zal verbeteren. Dat betekent dat er op een kleinere ruimte evenveel energie kan worden opgeslagen of dat bij dezelfde grootte meer energie kan worden opgeslagen en dus een grotere actieradius mogelijk wordt. In dat geval zou (bij de Model 3) een actieradius van ver boven de 600 km mogelijk worden.

Panasonic zegt niet alleen hard aan de efficiëntie te werken, maar ook aan de samenstelling van de accu's. Vooral om het kobalt in de accu's is veel te doen. Dat wordt regelmatig gelinkt aan kinderarbeid in Afrika en is daarbij ook vrij kostbaar. Het doel is om de mate van kobaltgebruik in de kathoden van de accu's steeds verder terug te schroeven. De samenwerking tussen Panasonic stamt al uit 2010 en lange tijd was het de exclusieve acculeverancier van Tesla. In 2014 werd besloten om de accuproductie bij Tesla te integreren in de VS. In de Gigafactory 1 in Nevada werkt Panasonic hieraan.

PRIVATE LEASE Tesla

Lezersreacties (64) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.