Overstromingen in Imola: F1 vandaag niet naar circuit

Race op losse schroeven

Pitbox Max Verstappen Imola regen F1 (ANP)

Het begint er meer en meer op te lijken dat er komend weekend geen Grand Prix op Imola is. Het personeel van de Formule 1-teams zou inmiddels zijn opgedragen vandaag niet naar het circuit te komen vanwege overstromingen in het gebied.

Het blijkt helaas dat er terecht code rood afgegeven is voor de regio Emilia-Romagna in Italië. Na extreme regenval vanaf begin deze week zijn op verschillende plekken overstromingen ontstaan. Ook het circuit in Imola waar de Formule 1 komend weekend de GP van Emilia-Romagna zou moet verrijden, heeft de voeten niet droog gehouden. De Formule 2-paddock staat bijvoorbeeld deels onder water en ook is er nog altijd de dreiging van de naast het circuit gelegen rivier de Santerno, die erg hoog staat. Zelfs al zou het droog blijven op het circuit, dan zijn er de problemen in de omgeving nog. Zo zou deze foto van een ondergelopen straat gemaakt zijn vanuit het hotel waar Red Bull-personeel verblijft.

Een formele verklaring vanuit de Formule 1 over het al dan niet doorgaan van het raceweekend is er op het moment van schrijven nog niet. Wel is volgens verschillende ingewijde F1-journalisten de teams en ander F1-personeel inmiddels opgedragen om vandaag niet naar het circuit te komen. Dat terwijl woensdag normaal de dag is dat alles opgebouwd wordt. Het raceweekend loopt nu dus al vertraging op en gezien de gevolgen van de overstromingen is de concessie dat één droge dag niet ineens de problemen oplost. Er wordt bovendien voor het weekend zelf ook weer regen verwacht. Later vandaag zou er meer duidelijk worden.

Foto: Vorig jaar was het ook al een natte boel op Imola, al viel het toen nog mee vergeleken met nu.

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.