Opnieuw grootste kwartaalverlies ooit voor Tesla

Productie Model 3 blijft grootste probleem

Opnieuw grootste kwartaalverlies ooit voor Tesla
Tesla heeft zijn verlies afgelopen kwartaal nog verder zien oplopen, nadat in het derde kwartaal al het grootste kwartaalverlies ooit in de boeken ging.

De fabrikant van elektrische auto's was opnieuw heel veel geld kwijt om de productie van zijn Model 3 op toeren te krijgen. Tesla leed mede daardoor in het vierde kwartaal een nettoverlies van dik 675 miljoen dollar (550 miljoen euro). Een kwartaal eerder kwam Tesla onder de streep al ruim 619 miljoen dollar tekort. Ter vergelijking: in het vierde kwartaal van 2016 jaar bedroeg het nettoverlies nog een dikke 121 miljoen dollar.

De opbrengsten van Tesla gingen op jaarbasis wel vooruit, van 2,3 miljard naar 3,3 miljard dollar. Het zit Tesla al langer tegen bij de productie van de Model 3. Dat is de nieuwe auto die in juli is geïntroduceerd als de elektrische auto voor de massa. De autobouwer heeft veel geld gestoken in allerlei robots, assemblagelijnen en andere zaken die nodig zijn voor de bouw.

Vooralsnog steekt de levering van de Model 3 echter nog schril af bij die van de andere, duurdere modellen. In oktober, november en december werden in totaal nog maar 1.550 exemplaren van de Model 3 gebouwd. Tesla zag zich in januari daarom al genoodzaakt de productiedoelstellingen nog verder voor zich uit te schuiven. Het bedrijf denkt nu niet eerder dan halverwege dit jaar 5.000 auto's per week te kunnen afleveren van het type. In totaal leverde Tesla in het vierde kwartaal 29.870 voertuigen af.

PRIVATE LEASE Tesla

Lezersreacties (174) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.