Opgehoogde Porsche 911 gesnapt op de Nürburgring

992 'Safari'?

Porsche 911 Rallye
Porsche 911 RallyePorsche 911 RallyePorsche 911 RallyePorsche 911 RallyePorsche 911 RallyePorsche 911 RallyePorsche 911 Rallye

Op de Nürburgring is een Porsche 911 van de 992-generatie betrapt die flink hoger op zijn poten lijkt te staan. Porsche heeft zelf nog niets vrijgegeven over een dergelijk model, maar wellicht hebben we hier te maken met een spiritueel opvolger van de 911 'Safari' uit 1978.

De auto die op de foto te zien is, lijkt op het oog een reguliere 992 te zijn. Gezien de aard van dit beestje ligt het voor de hand dat het hier gaat om een Carrera 4(S). Hij staat namelijk aanzienlijk hoger op zijn poten dan normaal gesproken het geval is. De spatborden zijn bovendien uitgebouwd, vermoedelijk om de toleranties van de wielophanging te kunnen bepalen. Daarnaast lijken de wangen van de banden iets hoger te zijn dan normaal. In het interieur van het prototype valt een RS-achtige rolkooi te bespeuren. Het kan natuurlijk zo zijn dat deze hier zit vanwege de veiligheid van de testrijders, maar het is eveneens goed mogelijk dat Porsche met dit model toch iets heftigers voor ogen heeft. Met de Mission E Cross Turismo liet Porsche overigens eerder al zien hoe een opgehoogde variant van de Taycan eruit zou kunnen zien. Deze 992 lijkt ongeveer dezelfde mate van bodemvrijheid te hebben als die concept-car.

Porsche 911 Safari

Porsche 911 Safari

Een rally-variant van de 911 is overigens niet iets nieuws voor het merk. In 1978 kwam Porsche op de proppen met de 911 Safari, waarmee het merk met succes deelnam aan onder meer de Monte Carlo en Parijs-Dakar-rally's. Het zou gezien de moderne trend van het ophogen van auto's niet eens heel gek zijn dat Porsche een dergelijke variant in petto heeft voor de 992. Alpine onthulde aan het begin van het jaar bijvoorbeeld de A110 Sports X Concept, een avontuurlijke versie van het sportwagentje die met 60 mm is verhoogd. Of Porsche werkelijk van plan is om een dergelijke variant van de 992 aan te gaan bieden, zal in een later stadium moeten blijken.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum