‘Opel gaat nieuw model van PSA Group bouwen’

Rüsselsheim wordt place to be

Opel productie Rüsselsheim

Vanaf halverwege volgend jaar belooft het drukker te worden bij de Opel-fabriek in Rüsselsheim. Naar verluidt wordt er een nieuwe compacte middenklasser op basis van het EMP2-platform gebouwd. Maar om welke auto gaat het?

Opel produceert al sinds jaar en dag auto’s in het Duitse Rüsselsheim. Op dit moment ziet de Insignia daar het levenslicht. In de wandelgangen wordt echter al tijden gesproken over uitbreiding van het productieportfolio. Zo moet de volgende Astra omstreeks 2021/2022 ook in Rüsselsheim gebouwd worden. De Opel Astra wordt momenteel nog in de GM-fabriek in Gliwice in elkaar gezet. Door de PSA-overname wordt die fabriek nu echter deels bedankt voor zijn trouwe diensten en zou Opel de productie naar Rüsselsheim verhuizen.

Volgens Automotive News Europe blijft het hier echter niet bij en wordt er nóg een ‘compacte auto voor de PSA Groep gebouwd’. Automotive News baseert dit op bronnen waarmee het Duitse Handelsblatt gesproken heeft. Jammer genoeg is er nog niet veel bekend over dit nieuwe model, behalve dat deze net als de komende Astra op de EMP2-basis staat. Gezien het feit dat Peugeot met de ontwikkeling van een nieuwe 308 bezig is en Citroën binnenkort met een C4 op de proppen komt, is het goed mogelijk dat een van deze auto’s in de Opel-fabriek gaat worden gebouwd. Anderzijds is het ook goed mogelijk dat er nog een ander (opgehoogd) model aan het hele modelgamma wordt toegevoegd. Het gaat in ieder geval niet om de nieuwe Opel Mokka, want die maakt gebruik van PSA’s CMF-basis.

Een woordvoerder van Opel gaat niet dieper in op de geruchten, maar laat wel weten dat Opel binnenkort met meer informatie komt. Dan moet duidelijk worden hoeveel geld er geïnvesteerd wordt in de fabriek en welke nieuwe auto’s er in Rüsselsheim gebouwd gaan worden.

PRIVATE LEASE Opel

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.