Opel bouwt 75 miljoenste auto

8 keer de wereld rond

Opel

Opel bestaat dit jaar 160 jaar en de Corsa heeft de respectabele leeftijd van 40 jaar bereikt, maar er is bij de fabrikant uit Rüsselsheim nóg een reden om dit jaar de bloemetjes buiten te zetten. Opel heeft namelijk zijn 75 miljoenste auto geproduceerd.

Hoewel Opel 'pas' sinds 1899 auto's produceert, bestaat het bedrijf al 160 jaar. In de eerste decennia van zijn bestaan legde Opel zich toe op de productie van naaimachines en fietsen, maar het bouwen van auto's ging het merk beter af. In de 123 jaar dat Opel autofabrikant is, heeft het merk tientallen miljoenen voertuigen geproduceerd. 75 miljoen stuks, om precies te zijn.

75 miljoen auto's is een immense hoeveelheid. Stel dat de gemiddelde Opel door de jaren heen zo'n 4 à 4,5 meter lang was en we nemen 4,25 meter als waarde om daarmee een doldwaze berekening te doen, dan heeft Opel in 123 jaar tijd 318.750 kilometer aan auto's geproduceerd. Zou je al die 75 miljoen Opels achter elkaar parkeren, dan vormt zich een file die bijna 8 keer de wereld rond gaat. Geinig? Zeker. Nutteloze informatie? Zonder meer.

Vanaf 1983 gemeten is Opel in Nederland met afstand het populairste automerk. In die pak hem beet 40 jaar heeft Opel in Nederland maar liefst 2.102.887 auto's verkocht. Volkswagen volgt in diezelfde periode met 1.851.254 stuks met ruime afstand op de tweede plek. De Astra is met 481.300 in Nederland geregistreerde exemplaren het model waarvan Opel de meeste exemplaren heeft verkocht. Op plek twee en drie staan achtereenvolgens de Corsa (444.503 stuks) en de Kadett (267.053 stuks).

PRIVATE LEASE Opel

Lezersreacties (35) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.