Opel Antara 2WD nog niet naar Nederland

Opel Antara 2WD nog niet naar Nederland
Opel gaat de Antara in Duitsland ook met voorwielaandrijving leveren. Oosterburen die een Antara met dieselmotor en voorwielaandrijving bestellen, krijgen een 2.0 CDTi die 127 in plaats van 150 pk levert. Het scheelt het 2.000 euro in prijs, maar of de 2WD Antara ook naar Nederland komt is nog maar de vraag.
Bij het zustermodel van de Antara, de Chevrolet Captiva, was de voorwielaangedreven diesel met 127 pk al leverbaar. Ook in Nederland. Normaal levert de 2.0 CDTi in de Antara 150 pk. Met 127 pk sprint de SUV in 11,5 seconden van 0 naar 100, het gemiddelde verbruik bedraagt 7,3 liter diesel per 100 kilometer. Daarmee is hij een seconde langzamer dan de 150 pk sterke 2.0 CDTi met 4x4, het verbruik per 100 kilometer ligt maar 0,2 liter lager. Ook bij de 2.4 benzine die in Duitsland nu met voorwielaandrijving geleverd wordt, is de winst qua verbruik gering. Dat is dan ook de reden waarom Opel Nederland nog even wacht met de import van de voorwielaangedreven Antara's. "Wij hebben besloten om eerst af te wachten hoe deze versie in andere markten weet te scoren t.o.v. de AWD-versie. Mede op basis van die resultaten zullen we besluiten of, en zo ja wanneer, we hem in Nederland op de markt brengen. Voor Nederland is het ook van belang te vermelden dat de CO2-uitstoot nauwelijks afwijkt van de AWD-versie (2 tot 5 gram) en dat de FWD-versie hetzelfde label zou krijgen als zijn vierwielaangedreven broertje. Kortom, even pas op de plaats, zien hoe de marktadaptie is in andere landen, hoe het SUV-segment zich verder zal ontwikkelen en op basis daarvan beslissen", aldus de woordvoerder van Opel.

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.