Op zoek naar ... een occasion voor gezin met twee jonge kinderen

Drie opties met alternatieven

Occasion jong gezin 2 kinderen

Als je alleen of met zijn tweeën bent, volstaat een compacte auto over het algemeen prima. Met kinderen erbij willen de meeste mensen toch graag wat meer ruimte hebben. Op de occasionmarkt zijn er gelukkig legio mogelijkheden voor een gezin met twee jonge kinderen. Met een budget van tussen de €5.000 en €10.000 en een jaarkilometrage van 15- tot 20.000 kilometer in het achterhoofd vonden we deze drie occasions.

Renault Clio Estate (2015) - €8.500

Occasion jong gezin 2 kinderen

Je ziet hem veel rijden op de Nederlandse wegen: de Renault Clio Estate. Van de huidige Clio is geen Estate meer leverbaar, dus je zal het moeten doen met het aanbod op de occasionmarkt. De Clio komt uit de compacte klasse, maar biedt als Estate een bagageruimte van 443 tot 1.380 liter. Jonge kinderen zullen daarnaast genoeg ruimte hebben op de achterbank. Dit exemplaar is een 0.9 TCe met 90 pk en heeft onder meer navigatie, parkeersensoren, airconditioning en cruisecontrol aan boord. Rijd je jaarlijks toch wat meer kilometers? Dan kun je binnen het budget ook kiezen voor de 90 pk sterke 1.5 dCi. Liever een Clio Estate met een wat sportievere uitstraling en meer vermogen? Deze 1.2 GT past nét binnen het budget!

Zelf op zoek naar een Clio Estate voor minder dan €10.000

Opel Astra Sports Tourer (2011) - €8.950

Occasion jong gezin 2 kinderen

Liever wat meer ruimte dan de Clio? Dan is deze Opel Astra Sports Tourer wellicht een optie. Met 500 tot 1.550 liter heb je wat meer bagageruimte en ook op de achterbank zitten je kinderen wat rianter dan in de Renault. Deze Astra heeft als bonus de 1.6 Turbo met 180 pk onder de kap, ook navigatie, stoelverwarming, parkeersensoren, climatecontrol en cruisecontrol zitten erop. Kun je met wat minder vermogen en uitrusting toe? Dan heb je voor ongeveer €1.500 minder ook keuze uit deze 1.4 Turbo met 120 pk. Voor de veelrijder valt deze 1.6 CDTI van een generatie later eveneens nog binnen het budget.

Zelf op zoek naar een Astra Sports Tourer voor minder dan €10.000

Nissan Qashqai (2008) - €7.250

Occasion jong gezin 2 kinderen

De Nissan Qashqai kan worden bestempeld als de stamvader van alle cross-overs die de markt langzaam overnemen. Deze Qashqai 1.6 Acenta uit 2008 heeft met 410 tot 1.513 liter minder bagageruimte dan de Astra, maar biedt voor mensen die daar waarde aan hechten wel het voordeel van een hogere instap en hoge zit. Hij komt uit 2008, dus verwacht niet dat je je smartphone kunt koppelen met het infotainmentsysteem om muziek te luisteren. Wel biedt deze Qashqai climatecontrol, Bluetooth telefonie, cruisecontrol en parkeersensoren achter. De 1.6 zie je veruit het meest terug in het occasionaanbod, maar je kunt eventueel ook kiezen voor een 2.0 met vierwielaandrijving en automaat. Als je iets meer te besteden hebt, kun je eveneens op zoek gaan naar een Qashqai van na de facelift. Het aanbod aan diesels is wat schaarser onder de 10 mille, maar als je niet kijkt op een kilometertje meer of minder zou je dit exemplaar uit 2014 op de kop kunnen tikken.

Zelf op zoek naar een Qashqai voor minder dan €10.000

Andere occasion-suggesties voor een jong gezin met twee kinderen? Laat het weten in de reacties!

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (112) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.