Ook Tesla Model X onder de loep genomen

Amerikaanse waakhond onderzoekt ongeval

Ook Tesla Model X onder de loep genomen
Het zijn PR-technisch geen mooie tijden voor Tesla. De Model S van de Amerikaanse fabrikant wordt onder de loep genomen wegens een dodelijk ongeval en nu onderzoekt de NHTSA eveneens een ongeluk met een Model X.

De Amerikaanse waakhond National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) doet onderzoek naar een ongeluk waarbij een Model X betrokken was. Op 1 juli raakte een Model X een vangrail, schoof over meerdere rijstroken om vervolgens in de middenberm op zijn dak te belanden. Zowel de bestuurder als de bijrijder raakten gewond.

De NHTSA onderzoekt of bij dit ongeval Tesla's Autopilot-modus ingeschakeld was. Tesla schrijft in een reactie dat er geen redenen zijn te denken dat Autopilot iets met het ongeluk te maken heeft gehad.

Vorige week werd bekend dat de NHTSA een onderzoek instelde naar een dodelijk ongeluk waarbij een Model S - naar verluidt wel rijdend in Autopilot-modus - betrokken was. Daarover zei Tesla dat het ongeluk werd veroorzaakt door een combinatie van unieke omstandigheden én dat Autopilot zich nog in betafase bevindt.

Video

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (73) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.