Ook bestelversie Citroën Berlingo onthuld

Met eigen neus

Citroën Berlingo
Citroën BerlingoCitroën BerlingoCitroën BerlingoCitroën BerlingoCitroën BerlingoCitroën BerlingoCitroën BerlingoCitroën Berlingo
Zojuist maakten we kennis met de nieuwe Combo, de bestelversie van de Opel Combo Tour. Nu is ook de bestelversie van de Citroën Berlingo gepresenteerd.

Net als de reguliere versie van de Berlingo en de Opel Combo en Combo Tour is de bestelversie van de Franse ludospace leverbaar in twee lengtematen: 4,4 (M) en 4,75 (XL) meter. Het laadvolume bedraagt bij die eerste versie 3,3 kubieke meter en bij de 4,75 meter lange variant 3,9 kubieke meter. Tevens levert Citroën een reguliere 1,8 meter hoge uitvoering en een 1,85 meter hoge XL Worker-variant. De M-versie heeft een laadlengte van 1,81 meter. Die van de XL-versie bedraagt 2,16 meter. Tussen de wielkasten moet ook hier een Europallet passen. Opvallend gegeven: het front van de bestelversie wijkt danig af van dat van de reguliere Berlingo-variant.

Citroën levert de bestelversie van de Berlingo met een 110 pk sterke 1.2 PureTech, een blok dat standaard is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. Hoger op de benzineladder staat een 130 pk sterke versie van dezelfde 1.2, een blok dat in dat geval is gekoppeld aan een achttrapsautomaat. Deze komt in de tweede helft van volgend jaar beschikbaar. Dieselen kan met drie varianten van de 1.5 BlueHDi-viercilinderdiesel. De zelfontbrander is er met 75, 100 en 130 pk. Alle versies zijn standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. De krachtigste versie is namelijk ook met een achttrapsautomaat te krijgen.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (46) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum