Nu officieel: SsangYong New Rodius

SsangYong New Rodius
SsangYong New RodiusSsangYong New RodiusSsangYong New RodiusSsangYong New RodiusSsangYong New RodiusSsangYong New RodiusSsangYong New RodiusSsangYong New RodiusSsangYong New RodiusSsangYong RodiusSsangYong RodiusSsangYong Rodius
Eerst kregen we een duo conceptbeelden voorgeschoteld en vervolgens werd de nieuwe SsangYong Rodius in het wild gespot. Vandaag heeft het Koreaanse merk zijn 'New Rodius' onthuld in Seoul.

SsangYong heeft de volgende generatie van de Rodius klaargestoomd, en noemt hem heel toepasselijk New Rodius. Het Koreaanse merk spreekt zelf van een Premium MLV, wat volgens het merk inhoudt dat hij het comfort van een sedan met de ruimte van een mpv combineert. Hetzelfde apparaat is op internet te vinden onder de noemer Korando Turismo, de naam die hij in Korea gaat dragen. Veel beeldmateriaal levert SsangYong niet, dus zullen we het moeten doen met wat geleende platen van de Koreaanse website Bobaedream.

De marketingafdeling van SsangYong heeft ervoor gekozen om een frisse wind door het imago van het merk te blazen. Met termen als 'Happy gathering in style' en de slogan 'Recreation Base Camp' wil het merk de New Rodius aan de man brengen als een hippe multifunctionele alleskunner. Over het uiterlijk van de auto, die plaats biedt aan maar liefst 11(!) mensen is al het nodige gesproken. SsangYong noemt de uitstraling van de New Rodius dynamisch en stoer.

De Koreanen beloven een multifunctioneel interieur. Dat betekent dat de stoelen op de tweede en derde rij, wanneer omgeklapt, als tafels kunnen dienen. Als ook de vierde rij stoelen tegen de vlakte gaat, heeft SsangYongs jongste een bagageruimte van 3.240 liter.

Onder de kap ligt SsangYongs e-XDI200 LET-motor. Dit 2.0-liter dieselblok levert 153 pk en een koppel van 360 Nm. Voor de overbrenging zorgt een handgeschakelde zesbak of een vijftraps E-Tronic automaat van de planken van Mercedes. Een multi-link achterophanging moet het weggedrag van de gigant ten goede komen. Standaard beschikt de New Rodius over vierwielaandrijving, dat uitgeschakeld kan worden om het brandstofverbruik te remmen. ESP is standaard.

Jaarlijks wil SsangYong 20.000 exemplaren produceren, waarvan de helft bestemd is voor het thuisland. Later dit jaar moet de New Rodius op de markt verschijnen.

Lezersreacties (40) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.