Nu officieel: Mercedes onthult nieuwe GL

Nu officieel: Mercedes onthult nieuwe GL
Nu officieel: Mercedes onthult nieuwe GLNu officieel: Mercedes onthult nieuwe GLNu officieel: Mercedes onthult nieuwe GLNu officieel: Mercedes onthult nieuwe GLNu officieel: Mercedes onthult nieuwe GLNu officieel: Mercedes onthult nieuwe GLNu officieel: Mercedes onthult nieuwe GLNu officieel: Mercedes onthult nieuwe GL
Hij lekte gisteren al uit, maar nu is-ie er dan officieel: de nieuwe Mercedes-Benz GL-klasse, voor het eerst te zien op de New York International Auto Show.

Het is de grootste SUV die Mercedes in huis heeft, de GL-klasse. Het nieuwste model is iets langer (nu 5,12 m), breder (2,14 m) en hoger (1,85 m) geworden dan z'n voorganger, en ook de wielbasis is met 3,08 m wat langer. Daarbij is de vormgeving geëvolueerd naar de meest recente styling van Mercedes-Benz. De wielen zijn standaard 10-spaaks en van formaat 18-inch, maar op verzoek monteert Mercedes 21-inch lichtmetaal. Zowel voor als achter is er led-verlichting te vinden.

In eerste instantie is de GL er in twee smaken: de GL 350 BlueTec en de GL 500 BlueEfficiency, beide met 7G-Tronic-transmissie. De eerste heeft een 3,0-liter V6 turbo die 258 pk en 620 Nm koppel levert. 0 tot 100 km/h gaat in 7,9 seconden, de topsnelheid bedraagt 220 km/h. Het gemiddeld verbruik is 7,4 l/100 km. De GL 500 BlueEfficiency heeft een 4,7-liter V8 onder de kap, goed voor 408 pk en 600 Nm, waarmee je in 5,9 seconden vanuit stilstand naar de honderd knalt, tot aan een top van 250 km/h. Het gemiddeld verbruik van de GL 500 is 11,3 l/100 km. De motor is in elk geval gekoppeld aan Mercedes' 4Matic-systeem, dat de aandrijving naar alle vier de wielen stuurt.

Op veiligheidsgebied krijgt de nieuwe GL onder andere Collision Prevention Assist, Attention Assist (vermoeidheidsherkenning) en Steer Control - dat de bestuurder bijstaat in kritieke situaties - mee. Dan is er nog een innovatie: de 'zijwindassistent', dat de auto door middel van kleine remingrepen stabiliseert.

Lezersreacties (39) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.