Nog potenter: Kircherer CLK Black Series

Kircherer CLK AMG Racer
Kircherer CLK AMG RacerKircherer CLK AMG RacerKircherer CLK AMG RacerKircherer CLK AMG RacerKircherer CLK AMG RacerKircherer CLK AMG RacerKircherer CLK AMG RacerKircherer CLK AMG RacerKircherer CLK AMG RacerKircherer CLK AMG RacerKircherer CLK AMG RacerKircherer CLK AMG Racer
De CLK AMG Black Series is het sportiefste AMG-model van dit moment. Een ideale basis voor wat tuningsgeweld van de firma Kircherer dus.
De CLK AMG Black Series van Kircherer heeft 540 pk, een stijging van 33 pk ten opzichte van de al niet misselijke kracht waarover de standaardversie beschikt. Het maximumkoppel stijgt met 20 Nm naar 650 Nm. Kircherer meldt een sprinttijd van 0 tot 100 kilometer per uur in 4,1 seconden, wat gelijk is aan die van de fabrieksversie. Wel ligt de topsnelheid hoger, omdat Kircherer de snelheidsbegrenzer heeft weggehaald. Die grijpt normaliter in bij 300 kilometer per uur.
Voorop valt de grote radiator grille op, die geheel vervaardigd is van koolstofvezel. Verder strooit de tuner rijkelijk met dit zelfde materiaal in het interieur. Het blijft niet bij wat accenten, de racekuipjes zijn ook van dit racy materiaal gemaakt. Het chassis is bijgeschaafd in samenwerking met DTM-specialist H&R.

Lezersreacties (24) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.