Nog deze zomer Lotus Exige S Roadster

Lotus Exige S Roadster
Lotus Exige S RoadsterSandor van Es in een Lotus Exige S op GoodwoodSandor van Es op de start van Goodwood hillclimbLotus Exige SLotus Exige Cup 260
Op de Autosalon van Genève in maart 2012 had Lotus een onthoofde Exige S geparkeerd. Al even is het stil rondom de dakloze scheurneus, maar nu lijkt de auto officieel bevestigd.

Lotus heeft altijd een fijne visie gehad op autorijden. Weinig kilo's, nog minder luxe en een snaarstrak weggedrag. De Exige staat al jaren hoog in de lijst van auto's die de meeste beleving geven wanneer je ze met hoge snelheid door een bocht trekt. Met de wind in de haren en het gebrom van de motor nog duidelijker in de oorschelpen moet die ervaring alleen maar groter worden.

Dat had Lotus natuurlijk ook begrepen, en dus zeulden de Britten een dakloze Exige S mee naar de Autosalon van Genève in 2012. Al een jaar hebben we eigenlijk niets meer van de auto vernomen, tot vandaag. We krijgen namelijk een filmpje voorgeschoteld waarin Lotus de Exige als 'klaar voor de zomer' bestempelt. Het dak gaat er dus echt af, en nog wel op korte termijn ook.

Onder de kap krijgt ook de Roadster het bekende Exige S blok: een 3,5 liter V6, die dankzij een supercharger zo'n 350 pk levert. Z'n topsnelheid ligt met 233 km/h wel zo'n 40 km/h lager dan die van z'n dichte broertje. Sprinten naar de 100 km/h? 4.0 seconden. Wind in de haren? Ook dat!

Video

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.