Nissan Note in Frankfurt

Nissan Note
Nissan komt naar Frankfurt met de Micra Coupé Convertible en de sportieve Micra 160SR. Maar er is ook nog een compleet nieuw model, de Note.
Nissan komt naar Frankfurt met de Micra Coupé Convertible en de sportieve Micra 160SR. Maar er is nog een compleet nieuw model, de Note.

De Nissan Note is een vijfdeurs hatchback met een sportieve inslag. Volgens de Japanners moet hij vooral mensen met een gezin aantrekken. De Note heeft een wielbasis van 2,60 m, dat is 2 cm langer dan van een Golf. De achterbank is niet alleen neerklapbaar, maar kan ook worden verschoven.
Er zijn vier motoren voor de nieuwe, compacte Nissan beschikbaar: twee 1.5 dCI diesels met respectievelijk 69 pk en 86 pk, een 1,4-liter benzinemotor met 88 pk en een nieuwe 1,6-liter viercilinder met 110 pk, die ook in de nieuwe Micra 160 SR en de Micra C+C leverbaar zal zijn.
De Note kunnen we in het voorjaar van 2006 bij de dealers verwachten.
De Micra CC hebben we al als concept in het showcircuit gezien, maar hij komt echt! In Frankfurt maakt de productieversie zijn debuut. De coupé-cabrio is 11 cm lager en 9 cm langer dan de gewone Micra. Die lengte was nodig om ruimte te creëren achter de achterstoelen voor het klapdak, dat compleet van glas is.
Het dak gaat open of dicht met de druk op een knop en die actie neemt 22 seconden in beslag.
Met het dak omhoog is de inhoud van de bagageruimte 457 liter, met het dak in de zonnestand blijft er 225 liter beschikbaar. Afgezien van de nieuwe 110 pk sterke 1.6-litermotor komt de C+C ook beschikbaar met een 1.4-litervariant. De Micra C+C zal nog dit jaar op de markt komen.
De Micra 160SR is bedoeld voor sportief ingestelde chauffeurs. Met de 110 pk sterke 1,6-liter 16-klepper haalt de kleine Nissan een topsnelheid van 183 km/h en accelereert hij in 9.8 seconden van 0-100 km/h. De stuurbekrachtiging en het onderstel van deze versie zijn aangepast.