Nissan Micra muteert tot Renault Pulse

Renault Pulse
Renault komt met zijn eigen versie van de Nissan Micra. Hij heet Pulse en is ontwikkeld door het design centrum in Mumbai. Hij is dan ook bedoeld voor de Indiase markt.

Renault spreidt zijn vleugels uit in India. Het is, na de Fluence en de Koleos, de derde Renault voor India in korte tijd. De Pulse komt in januari 2012 op de markt en wordt dat jaar ook nog gevolgd door de Duster en een sedan. De Pulse zal een belangrijke rol gaan spelen op de Indiase markt. Vier van de vijf verkochte auto's zijn daar afkomstig uit het compacte segment.

Afgezien van zijn Renault-neus lijkt de auto als twee druppels water op de Nissan Micra, die we ook in Europa kennen. Da's geen toeval, want beide modellen worden geproduceerd in de Indiase Renault-Nissan-fabriek in Chennai. In India heeft men in korte tijd de geneugten van de dieselmotor ontdekt. De Pulse is dan ook alleen te koop met de 1,5-liter dCi diesel.

Renault heeft de auto afgelopen weekeinde onthuld tijdens de eerste Grand Prix van India. De Pulse wordt dan ook gezien als een sportief model dat voornamelijk is bedoeld voor de jonge bevolking. "Dit land heeft de snelst groeiende en jongste beroepsbevolking ter wereld," aldus Renault.

PRIVATE LEASE Renault

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.