Nissan Maxima nu officieel in beeld

Nissan Maxima nu officieel in beeld
Nissan staat op het punt om een nieuwe Maxima te introduceren. Vandaag krijgen we zowel z'n voor- als achterzijde alvast op studiofoto's te zien.

In de Verenigde Staten kun je nog altijd Nissans Maxima bestellen, maar de grote sedan is in ons land al tijden niet meer te koop. De huidige, zevende generatie - die wel wat Infiniti-trekjes heeft - ging in 2008 in productie (foto 3 en 4) en Nissan staat op het punt een opvolger te presenteren. Gisteren zagen we hem nog opduiken in een Super Bowl-reclame en vandaag hebben we ook fabrieksbeeld te pakken.

De nieuwe Maxima beleeft z'n publieksdebuut op de New York International Auto Show in april. Vanbuiten zijn er overduidelijk overeenkomsten met de Sport Sedan Concept te zien. Dat showmodel - dat we vorig jaar te zien kregen - stond op 21-inch lichtmetaal en had een 3,5-liter V6 onder de kap. Dat blok verwachten we terug te zien, maar het is absoluut niet ondenkbaar dat deze motor ook gekoppeld wordt aan een elektromotor. Z'n luxueuzere Infiniti-broer, de Q70, is namelijk ook al als Hybrid leverbaar.

Lezersreacties (51) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.