Nieuwe Volkswagen Amarok als eenvoudige bedrijfswagenversie

Beduidend minder spannend

Volkswagen Amarok patent
Volkswagen Amarok patentVolkswagen Amarok patentVolkswagen Amarok patentVolkswagen Amarok patentVolkswagen Amarok patentVolkswagen Amarok patentVolkswagen Amarok patentVolkswagen Amarok patentVolkswagen Amarok patentVolkswagen Amarok patent

In juli stelde Volkswagen de volledig nieuwe tweede generatie van de Amarok voor. Tot op heden liet Volkswagen de nieuwe pick-up alleen als rijk aangeklede Dubbele Cabine zien, maar AutoWeek kan je nu ook de minder spannend uitgedoste smaken laten zien. Waaronder een eenvoudige Amarok Enkele Cabine.

Voor de Nederlandse particulier speelt de Amarok - en dus ook de jongste generatie van het model - een kleine rol van betekenis, maar in bedrijfswagenland is de auto een stuk relevanter. In juli beleefde de tweede generatie Amarok zijn debuut. Die nieuwe en nu op leest van de Ford Ranger geschoeide Amarok is door Volkswagen tot op heden alleen als Double Cab getoond, de Dubbele Cabine-uitvoering dus. Daarbij waren de op beeld getoonde Amaroks ook nog eens behoorlijk aangekleed. De versies die AutoWeek je nu op patentbeeld kan laten zien, zijn een stuk pragmatischer uitgedost.

Volkswagen Amarok

De Amarok is tot op heden alleen als riant aangeklede Double Cab/Dubbele Cabine getoond.

We opvallendste nieuwe variant is de Amarok Single Cab, met slechts twee zitplaatsen dus. Het contrast met de door Volkswagen getoonde smaken is vrij groot. We zien een vrij eenvoudig uitgevoerde VW met zwarte kunststof bumpers en een veel langere laadbak dan de getoonde uitvoeringen met vier portieren.

Wereldnieuws? Welnee, maar wellicht fijn nieuws voor wie graag een Amarok op grijs kenteken met lange laadbak wil hebben: die lijkt er dus gewoon te komen.

Lezersreacties (37) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.