Nieuwe Toyota Land Cruiser op komst

Na 14 jaar aflossing

Toyota Land Cruiser teaser

Toyota kondigt de komst aan van een compleet nieuwe Land Cruiser, de grote broer van de Land Cruiser Prado die in Nederland simpelweg Land Cruiser heet. Toyota's grootste SUV wordt op 9 juni gepresenteerd.

Wie een bezoek brengt aan een Nederlandse Toyota-dealer, komt in de showroom misschien wel een robuuste SUV tegen die luistert naar de naam Land Cruiser. Die auto heet buiten de Nederlandse grenzen Land Cruiser Prado. De Land Cruiser Prado is de kleinere broer van de volwaardige Land Cruiser, een model dat in Nederland al jaren niet meer wordt geleverd. Die grote Land Cruiser, ooit ook wel Land Cruiser V8 geheten, stamt in de basis uit 2007 maar wordt nog altijd in diverse delen van de wereld verkocht. Na veertien jaar komt Toyota eindelijk met een volledig nieuwe Land Cruiser.

De nieuwe Land Cruiser heeft codenaam LC300 en dat wijst op dat Toyota de huidige Land Cruiser (J200) niet weer een opfrisbeurt geeft. De nieuwe Toyota Land Cruiser wordt ongetwijfeld weer zo'n 5 meter lang, maar moet ondanks zijn ruige voorkomen ook luxueus zijn. Het is een auto die auto's als de Nissan Patrol als concurrenten heeft. Lexus verkoopt in de vorm van de LX 570 overigens een eigen versie van de Land Cruiser. De uitgaande J200-generatie is - afhankelijk van de markt - behalve met een 4.0 V6-benzinemotor ook met een 5.7 V8-benzinemotor en met een 4.5 V8 dieselmachine te krijgen. Of de achtcilinders ook in de nieuwe Land Cruiser hun opwachting maken, valt nog te bezien. We mikken erop dat de Land Cruiser in ieder geval leverbaar wordt met een geblazen 3.5 V6-benzinemotor.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum