Nieuwe Opel Mokka X krijgt een stekker

2020 op de markt

Opel Mokka X 1.4 Turbo Innovation automaat

We wisten al even dat de huidige Opel Mokka X nog twee jaar zijn best moet doen voordat hij wordt vervangen door een opvolger. Opels CEO, Michael Lohscheller, laat vandaag weten dat de Mokka X het derde volledig elektrische model van het merk wordt.

Bij de plaatselijke Opel-dealer staat de Ampera-E voorlopig nog als enige volledig elektrische auto. Volgend jaar trekt Opel eindelijk het doek van de geheel nieuwe Corsa, waarvan er ook een geheel elektrische variant komt. Met de komst van de nieuwe Mokka X maakt bij de derde telg van de familie de verbrandingsmotor plaats voor accu’s en batterijen. Bij de bedrijfswagens zit Opel ook niet stil, want de nieuwe Vivaro die we in 2020 ontmoeten, komt ook met een elektrische aandrijflijn.

Van de Mokka X verwacht het merk overigens veel. Opels verkoopaandeel van cross-overs moet tot 2021 van 25 naar 40 procent groeien. Naast de Crossland X en Grandland X speelt de nieuwe Mokka X daarin een grote rol. Van de Grandland X verschijnt volgend jaar overigens ook een plug-in hybride. Een dergelijke aandrijflijn die zustermerken Citroën, DS en Peugeot al eerder aankondigden voor de C5 Aircross, 7 Crossback en 3008.

PRIVATE LEASE Opel Mokka

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum