Nieuwe importeur Santana

Santana PS10
Santana PS10Santana PS10Santana PS10Santana PS10Santana PS10 pick-up
Santana-dealer Leeuwenkamp 4x4 uit Purmerend heeft het importeurschap van het merk overgenomen. Het Spaanse Santana verkoopt al enige tijd hun Spartaanse terreinauto's in ons land, maar is slechts een speler in de marge.
Santana-dealer Leeuwenkamp 4x4 uit Purmerend heeft het importeurschap van het merk overgenomen. Het Spaanse Santana verkoopt al enige tijd hun Spartaanse terreinauto's in ons land, maar is slechts een speler in de marge. Het Spaanse merk Santana wordt sinds enige jaren in ons land verkocht. Tot nu toe hebben weinig auto's in ons land een eigenaar gevonden. Wellicht gaat dat veranderen nu Leeuwenkamp 4x4 het importeurschap heeft overgenomen.
De Santana PS10 is gebaseerd op de Land Rover Defender. De PS10 is in zijn huidige vorm sinds november 2002 in productie. In Nederland worden 3 versies gevoerd. De eerste is de geelkenteken-uitvoering die te koop is in een 5- of 9-persoons versie. De vanafprijs van dit model is 37.900 euro. De PS10 Commercial is er op grijskenteken voor een bedrag vanaf 23.900 euro. Sinds kort is ook de pick-up in ons land leverbaar. Daarvoor geldt een vanafprijs van 21.900 euro. In maart 2006 wordt ook een korte versie van de PS10 verwacht.
De Santana PS10 is voorzien van een 2,8-liter 4-cilinder dieselmotor die afkomstig is van Iveco. Tot de standaarduitrusting van de verder rudimentaire terreinauto behoren inschakelbare 4-wielaandrijving, schijfremmen rondom en stuurbekrachtiging. Santana's vinden vooral gretig aftrek onder hulp- en reddingsdiensten, legereenheden, bosbouwers en civiele diensten. Op dit moment bouwt Santana 3.000 auto's voor de Spaanse overheid. Daarvan zijn 1.500 stuks bestemd voor het leger. De Palestijnse overheid heeft een order van 250 auto's geplaatst die bij de politie gaan worden ingezet.