Nieuwe Citroën C3 Aircross schemert door

Broer van Opel Crossland X en Peugeot 2008

Nieuwe Citroën C3 Aircross schemert door
De Citroën C3 Picasso is aan vervanging toe en het is een cross-overachtige die hem gaat opvolgen. De C3 Aircross is voor een deel al op internet verschenen!

Het is alweer bijna negen jaar geleden dat Citroën de C3 Picasso aan zijn menukaart toevoegde, een compacte MPV-achtige die wat leeftijd betreft aan vervanging toe is. Citroën heeft een cross-over in de pijplijn zitten die als opvolger zal dienen, en dat is niet geheel onlogisch. MPV's worden steeds vaker vervangen door een cross-over. Opel verving de compacte Meriva door de cross-overachtige Crossland X en vandaag zien we hoe de nieuwe C3 Aircross opdroogt.

Opel's Crossland X deelt zijn technische basis al met deze op stapel staande C3 Picasso en op termijn zal ook de nieuwe Peugeot 2008 op dit gedeelde platform komen te staan.

Het uiterlijk van de nieuwe C3 Aircross zoals we het op deze foto's van Cochespias kunnen zien is geen enorme verrassing. Dat heeft vooral te maken met het feit dat de C-Aircross Concept al een goede indicatie gaf van wat Citroën voor de auto in petto had. Duidelijk is dat Citroën zijn nieuwe stijl goed weet uit te rollen over zijn modellengamma. De neus die we voor het eerst op de C4 Picasso tegenkwamen, is inmiddels al te zien op de nieuwe C3 en ook de nieuwe C5 Aircross krijgt dit front.

Tot op heden heeft Citroën 5.765 C3's Picasso in ons land verkocht. Sinds zijn introductiejaar heeft Citroën de verkoopcijfers van het model zien afnemen. In 2009 werden 1.633 exemplaren op kenteken gezet, terwijl de teller op 2011 op 779 stuks bleef steken. In 2012 zakte het aantal nieuwe C3's Picasso naar 462 stuks om vorig jaar op slechts 285 stuks te eindigen.

Lezersreacties (41) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.