Nieuwe Chevrolet Orlando voor China

Oudgediende krijgt opvolger

Chevrolet Orlando China
General Motors brengt samen met joint-venture-partner SAIC Motor een nieuwe model op de Chinese markt. De nieuwkomer draagt de bekende naam Orlando.

De Chevrolet Orlando kennen we in Europa als een MPV die in 2010 op de markt werd gebracht. Die auto verdween in 2014, na nog geen 700 Nederlandse kopers te hebben gevonden, bij ons weer van de markt. SAIC-GM, de joint venture die General Motors in China met SAIC Motor heeft, schuift nu een compleet nieuwe Orlando naar voren voor de Chinese markt.

Chevrolet houdt het voorlopig bij het tonen van een set eerste foto's van de nieuwe Orlando, die het midden houdt tussen een SUV en een MPV. De Orlando is direct als Redline-versie gepresenteerd, een relatief sportief aangeklede variant met zaken als een zwarte grille en rode details. Het lijkt erop dat de Orlando, in tegenstelling tot het vorige model, over een driecilinder komt te beschikken. De atmosferische 1,8-liter viercilinder wordt namelijk waarschijnlijk vervangen door een geblazen 1.3, een blok dat in de Buick Excelle GT goed is voor zo'n 160 pk.

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.