Nieuwe Chevrolet Aveo laat zich zien

Chrevrolet Aveo
We moeten in Europa nog een jaartje wachten op de nieuwe Chevrolet Aveo. In een presentatie van GM's marketinggoeroe Bob Lutz, is het nieuwe kleintje echter al te zien. De foto's daaruit, zwerven rond op het internet.
Chevrolet is nog druk bezig met testwerk aan de nieuwe Aveo, de B-segment-auto die volgend jaar op de markt komt. General Motors maakt er geen geheim van hoe de auto er uit komt te zien. Een supersportieve RS showauto, hebben de immers onlangs al gezien. Nu is er ook een foto van de burgerversie van de nieuwe Aveo. Die zijn op het web terechtgekomen na een presentatie van Bob Lutz. Op de foto's is de sedan te zien, waarvan het nog even onduidelijk is of die ook in West-Europa op de markt komt. Maar als je de foto van de vierdeurs mixt met die van de driedeurs RS concept, weet je wat ons volgend jaar te wachten staat. Een drie- en vijfdeurs versie worden in elk geval verwacht in Nederland. Naar verwachting onthult Chevrolet het nieuwe model nog dit jaar. Dat gaat waarschijnlijk gebeuren op de Autoshow in Parijs, die in het najaar wordt gehouden. Vroeg in 2011 verwachten we de auto op de markt. In de VS staat de Aveo voor een belangrijke taak. Hij moet zich gaan manifesteren het steeds belangrijker wordende segment van de compacte auto's. Zo is de Honda Jazz, die daar Fit heet, net als de Toyota Yaris inmiddels een populaire auto. Ook de Ford Fiesta gaat een Amerikaanse carrière tegemoet. De huidige Aveo kan geen vuist maken tegen die concurrentie. Het nieuwe model moet dat gaan veranderen en is een belangrijke schakel in de wederopstandig van GM.

Lezersreacties (51) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.